Cupcakes morotskaka

Cupcakes morotskaka – recept på carrot cupcakes – härliga cupcakes toppade med glasyren morotskaka frosting. 

Ingredienser

(ca 12 st)

Carrot cupcakessmet

  • 2 morötter (ca 100 g)
  • 5 dl mjöl
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel (malen)
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g hackade hasselnötter

Glasyr / topping

Cream cheese frosting morotskaka

  • 400 g färskost (Philadelphia)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm röd Karamell/Hushållsfärg
  • 2 krm gul karamell/Hushållsfärg

Gör så här

Cupcakes

  1. Skölj, skala och riv morötterna.
  2. Ta fram en skål och rör ned smöret och strösockret tills det blir  vitt och poröst. Knäck och tillsätt äggen samtidigt som du rör om, tillsätt ett ägg i taget.
    Ta fram en glasskål och blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan ner blandningen i cupcakessmeten.
  3. Tillsätt de rivna morötterna och de hackade hasselnötterna. Om du har hela hasselnötter – hack ner hasselnöttera.
    Fördela smeten i muffinsformarna med en sked eller spritspåse, fyll muffinsformarna till ca 2/3.
  4. Grädda cupcaksen ca 20 minuter i 180 grader.
  5. Ta ut cupcaksen och låt svalna på ett galler.

 

Cream cheese morotskaka cupcake glasyr

  1. Rör ihop och blanda färskost, florsocker, vaniljsocker och karamelfärgerna.
  2. Du kan prova dig fram med den röda och gula karamellfärgerna tills du får en fin orange nyans på frostingsmeten. 
  3. Förvara frostingen i kylskåp fram till servering.

 

Dekoration cupcakes

Du kan dekorera dina cupcakes med marsipanfigurer eller valfritt strössel!

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.