Frosting

Cupcakes frosting, glasyr och topping

Frosting är det engelska ordet för glasyr eller topping. Cupcakes betyder helt enkelt muffins på engelska. Frosting är även en s.k topping pga att man toppar cupcaksen med glasyr. Det som kännetecknar en  frosting är att den är en mjuk och krämig glasyr. Frostingen gör att cupcakes smakar gudomligt gott! Det som skiljer en frosting (glasyr) från  en icing (kristyr) är att en frosting inte stelnar inte lika mycket som en icing.

Grundrecept frosting

Den underbara frostingsmaken är ofta lite sötsyrlig med färskost i smeten. En frosting görs av normalt av färskost, smör, florsocker samt en vätska (såsom vatten, kaffe, saft eller pressad citrusfrukt (lime, citron eller apelsin) som smaksättning.

Smaksättning frosting

Frosting kan  smaksättas med exempelvis rivet skal från tex lime, citron eller apelsinkakao för chokladfrostingpepparmyntsolja för mintfrosting, vaniljsocker för vaniljfrosting m.m.

Cupcakes dekoration, frosting

Låt cupcakesen svalna innan du brer på frostning eller glasyr. Se till att använd spritspåse eller kniv när du dekorerar dina cupcakes. (läs mer om cupcakes dekoration).

Förvaring av cupcakes med frosting

Cupcakes med frosting bör alltid förvaras i kylskåp. Därför ska du ta dock ut dina cupcakes ur kylen några minuter före servering, så att frostingen blir mjuk och läcker.


Cupcake frosting recept

De flesta av våra frosting recept räcker till ca 12 cupcakes, beroende på hur tjockt lager man vill ha på sina bakverk. Klicka nedan för de olika frosting recepten:

  • Chokladfrosting
  • Cream cheese frosting
  • Vaniljfrosting
  • Krämig frosting

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.