Cupcakes morotskaka – recept på carrot cupcakes – härliga cupcakes toppade med glasyren morotskaka frosting.
Ingredienser
(ca 12 st)
Carrot cupcakessmet
- 2 morötter (ca 100 g)
- 5 dl mjöl
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kanel (malen)
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 50 g hackade hasselnötter
Glasyr / topping
Cream cheese frosting morotskaka
- 400 g färskost (Philadelphia)
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm röd Karamell/Hushållsfärg
- 2 krm gul karamell/Hushållsfärg
Gör så här
Cupcakes
- Skölj, skala och riv morötterna.
- Ta fram en skål och rör ned smöret och strösockret tills det blir vitt och poröst. Knäck och tillsätt äggen samtidigt som du rör om, tillsätt ett ägg i taget.
Ta fram en glasskål och blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan ner blandningen i cupcakessmeten. - Tillsätt de rivna morötterna och de hackade hasselnötterna. Om du har hela hasselnötter – hack ner hasselnöttera.
Fördela smeten i muffinsformarna med en sked eller spritspåse, fyll muffinsformarna till ca 2/3. - Grädda cupcaksen ca 20 minuter i 180 grader.
- Ta ut cupcaksen och låt svalna på ett galler.
Cream cheese morotskaka cupcake glasyr
- Rör ihop och blanda färskost, florsocker, vaniljsocker och karamelfärgerna.
- Du kan prova dig fram med den röda och gula karamellfärgerna tills du får en fin orange nyans på frostingsmeten.
- Förvara frostingen i kylskåp fram till servering.
Dekoration cupcakes
Du kan dekorera dina cupcakes med marsipanfigurer eller valfritt strössel!
Ska man inte ha i mjöl? Det verkar ju konstigt…
Tack!
Missade det helt! Det ska vara 5 dl mjöl!
?? ska de inte va någon vätska i dom? va en väldigt stabbig smet :/